Gå direkt till textinnehållet

Norra Skåne vill omplacera Önell igen

Norra Skåne vill göra en omorganisation på redaktionen. I planerna ingår att ge tidigare omplacerade kommunreportern Berit Önell ännu en ny tjänst.

Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet har en förhandling inletts om omorganisation på Norra Skåne, som bland annat skulle innebära ett förslag om att Berit Önell skulle få en ny placering i Östra Göinge. Även avhoppade nyhetschefen Anders Kauranens tjänst ska omfattas av omorganisationsplanerna.

"Jag ser det som en ren bestraffning. Det är helt omotiverat annars", säger Berit Önell till Kristianstadsbladet.se.

Varken chefredaktör Mimmi Karlsson Bernfalk eller journalistklubbens förhandlare på Norra Skåne, Pernilla Ekdahl, vill kommentera de pågående förhandlingarna. Men till Kristianstadsbladet säger Mimmi Karlsson Bernfalk: "Vårt företag sysslar inte med bestraffning eller hämnd".

Annons Annons

Till Kvällsposten säger journalistklubbens förhandlare Pernilla Nielsen Negrén: "Vi är mitt uppe i förhandlingar som inte enbart rör Berit och Anders. Alla på Norra Skånes och Skånska Dagbladets redaktioner påverkas mer eller mindre av den här situationen. Mycket är oklart i nuläget".

Fler avsnitt
Fler videos