Gå direkt till textinnehållet

Nästa utmaning för Wenda Hajo är att äta surströmning

Programledaren Wenda Hajo blev av P4 Gävleborgs lyssnare utmanad i att hoppa fallskärm. Nästa utmaning är att äta surströmming.

P4 Gävleborg har en liten sommarkampanj där lyssnarna får ringa in eller mejla utmaningar som programledaren Wenda Hajo ska utföra. Om hon inte vågade vinner lyssnarna.

Upprinnelsen till kampanjen var att hon lyckades springa P4-Milen som ordnades för andra året i rad.

– Jag är inte tränad och tycker inte om att springa. Trots det lyckades jag genomför loppet. Vi på redaktionen spelade sedan på att jag fått hybris, att det inte var något som jag inte klarade av och att lyssnarna skulle utmana mig. En av utmaningarna var att hoppa fallskärm.

Annons Annons

Hur var det att falla från 4 000 meter höjd?

– Det var det galnaste jag varit med om. Fattar inte hur folk vågar. Sinnessjukt. De första sekunderna ville jag bara skrika rakt ut: jag kommer att dö. Sedan inser man att man inte kommer att dö och försöker njuta av att falla fritt. Men det går inte, för det går så fort. Känslan är att man vill gripa tag i någonting, men det finns ingenting, bara luft. Tillslut tog jag tag i min egen bröstkorg för jag ville hålla tag i någonting.

Hade du med en bandspelare?

– Vi funderade på det, men det skulle bli dåligt ljud eftersom det var ett propellerplan vi blev uppdragna med. När jag landade var jag med i radion och berättade om upplevelsen.

Vilka andra utmaningar har du fått av lyssnarna?

– Det började lite mjukt med att jag skulle gå på styltor. Sedan har jag fått stå på scenen under Sommarkväll här i Gävle och sjunga ”Bra vibrationer”. Jag kan inte sjunga så jag tycker synd om publiken. Jag försökare kompensera min dåliga röst med glädje.

Vad blir din sista utmaning?

– Redaktionen har gaddat ihop sig. Jag ska äta surströmming. För mig som är uppvuxen i ett kurdiskt hem har jag ingen aning om hur det luktar eller smakar. Jag tänker att har jag klarat av att hoppa fallskärm ska jag även klara av att äta surströmming, men jag börjar bli lite orolig.

Fler avsnitt
Fler videos