Gå direkt till textinnehållet

”Mycket att göra inom andra branscher”

Efter beslutet att hoppa av jobbet som kulturchef på Mittmedia ser Gunilla Kindstrand nu fram emot nya yrkesutmaningar. Hon har redan erbjudits jobb inom andra branscher.

Tidigare i dag skrev Journalisten att Gunilla Kindstrands lämnar Mittmedia och jobbet som kulturchef.  Det ligger inget bråk eller någon känsla av att inte passa in i den nya organisationen bakom det beslutet, menar hon.

– Den nya organisationen finns inte ännu och jag vet inte heller hur den kommer se ut. Så nej, det finns inget sådant. Jag har haft flera roller inom Mittmedia och även jobbat en del med strategiarbetet men det börjar en ny resa nu. Man bygger om koncernen på ett annat sätt och då tycker jag det är en lämplig tid att säga tack och hej. Jag vill strukturera mitt liv på ett annat vis också, säger Gunilla till Journalisten.

Inget vet ännu om Mittmedia kommer satsa på en ny kulturchef eller hur koncernen kommer organisera sig.

Annons Annons

– Arbetet som väntar Mittmedia är stort. Jag har inte riktigt heller motivationen för det arbetet vilket påverkat beslutet, menar Kindstrand.

Nu väntar med all sannolikhet nygamla yrkesuppgifter för 59-årige Gunilla som jobbat med journalistik sedan 1977.

– Jag har även jobbat mycket med teater, muséiverksamhet, som omvärldsanalytiker, dramaturg och producent inom teatern samt i kulturpolitikens utkant som utredare. Jag har levt länge. Det är mer sådana jobb som jag har blivit erbjuden nu de senaste dagarna.

Så du lämnar journalistiken?

– Ja, osvuret är bäst, men jag har även arbetat länge inom de andra branscherna, och där finns också mycket spännande saker att göra. 

Fler avsnitt
Fler videos