Gå direkt till textinnehållet

Mittmedia: Vi har följt Las

Mittmedias personalchef slår ifrån sig kritiken om att Mittmedias bemanningsföretag använts som ett sätt att runda Lagen om anställningsskydd: ”Vi har följt Las sedan vi började hyra journalister från Mittmedia Kompetens”, menar Carin Andersson.

Journalisten berättade i dag att Mittmedia har erbjudit 75 bemanningsanställda journalister i Mittmedia Kompetens anställning i tidningsbolaget. Internt motiveras erbjudandena om överföring till tidningsbolaget med att arbetsgivaren inte ser något behov av nedbemanning 2017.

Mittmedias journalistklubbsordförande Tomas Backlund, som välkomnar beslutet om anställning i tidningsbolaget, menar att motiveringen gör det uppenbart att bemanningsbolaget varit ett sätt att kringgå Las.

Personalchefen Carin Andersson slår ifrån sig den fackliga kritiken:

Annons Annons

– Vi har i huvudsak klarat av att årligen nedbemanna under den här perioden genom enskilda individuella överenskommelser och har enbart i några enstaka fall nedbemannat genom uppsägningar av sent anställda i [tidningsbolaget] MMAB eller genom att minska antalet inhyrda medarbetare från [bemanningsföretaget] MMK, skriver hon i ett mejl.

Och fortsätter:

– Vi har aldrig haft för avsikt att inte följa Las. Vi har följt Las sedan vi började hyra journalister från MittMedia Kompetens AB, och det avser vi att göra även i framtiden.  

Beslutet att tillsvidareanställa bemannare på vakanta  tjänster i Mittmedia fattades mot bakgrund av att företaget inte behöver göra någon större nedbemanning 2017, och att man beslutat att inte gå ut med något generellt erbjudande om att träffa individuella överenskommelser, enligt Carin Andersson.

Fler avsnitt
Fler videos