Gå direkt till textinnehållet

Mittmedia startar nattredaktion

Mittmedia startar från och med den 1 oktober en gemensam nattredaktion med fyra personer i Sundsvall. "Det är en hygienfaktor i dag att ha dygnetruntbevakning", säger administrativa redaktionschefen Per Åhlin.

Varför gör ni den här satsningen?
– Vi har fått många extra läsare i sommar, och trafikökningen leder till krav på dygnetruntbevakning. Det är en hygienfaktor att ha bevakning dygnet runt i dag.

-Fyra personer ska ratta alla sajter under natten. Vi kommer inte att dra ner kvällsbevakningen på någon ort, utan detta är en utökning av bevakningen, säger Per Åhlin, administrativ chef på Mittmedia.

Går det att bevaka hela Mittmediaområdet med en redaktion?
– Vi kommer att ha två personer per skift och de ska dels lägga ut superlokalt material på enskilda sajter och lägga ut större nyheter på alla sajter. Just nu sitter vi i uppstartsmöten och ska sätta rutiner i exakt hur vi ska arbeta.

Journalisten berättade i förra veckan om att  Mittmedia slagit besöksrekord under sommaren. Sedan i juni fanns också samtliga sajter samlade på samma tekniska plattform – Tweakit – som utvecklats i egen regi.

Fler avsnitt
Fler videos