Gå direkt till textinnehållet

Mittmedia får tre miljoner för utveckling av planeringssystem

Mittmedia har fått utvecklingsstöd av Presstödsnämnden på sammanlagt tre miljoner kronor för att bygga ett system för planering och publicering av digitalt innehåll.

Pengarna ska gå till att utveckla redaktionella verktygslådan Aracua och dataplattformen Soldr.

”Med hjälp av vår dataplattform Soldr kan vi genom det nya planeringsverktyget åstadkomma ett stöd att datadrivet välja rätt innehåll och dessutom distribuera innehållet vid de tider då vi vet att läsarna vill ha det. Om våra medarbetare får tillgång till en datadriven och lättillgänglig analys, kombinerat med verktyg för planering av distribution som driver lyckad distributionstajming, tror vi att pricksäkerheten ökar ordentligt och att det driver betalvilja,” säger Thomas Sundgren, utvecklingsansvarig för innehålls- och dataplattformar i ett pressmeddelande.

Mittmedia anser att medarbetarna behöver enkelt, snabbt och översiktligt kunna planera den dagliga innehållsproduktionen. I dag arbetar medarbetarna i system som skapar stress och frustration.

Annons Annons

”Behovet är mycket stort av enkel och översiktligt planering i det dagliga arbetet. Därför kommer vi också att bygga systemet och verktyget i mycket nära samarbete med just användarna, våra journalister, under året som kommer,” säger Thomas Sundgren.

Utvecklingsprojektet kommer att löpa från 1 maj till 31 december 2017.

Fler avsnitt
Fler videos