Gå direkt till textinnehållet

Misstänkt avlyssning vid SVT i Moskva

Den tekniska utrustningen vid Sveriges Televisions redaktionslokal i Moskva har bytts ut sedan kontoret drabbats av störningar.

”Vi har inga indikationer på intrång, men vi har haft produktionsstörningar. Därför har vi bytt ut all utrustning. Vi söker också igenom våra datorer och annan utrustning efter skadlig kod, men har ännu inte fått svar på den analysen”, säger Olov Carlsson, divisionschef för SVT Nyheter till vipåtv.se.

Expressen.se skriver att säkerhetspolisen utreder olaglig avlyssning mot SVTs redaktionslokaler i Moskva och att det finns misstankar om att telefoner buggats och att datorerna kapats.

Olov Carlsson säger att det i dagsläget inte går att säga vad störningarna, som man upptäckte för en tid sedan, beror på.

”Det kan vara dåliga uppkopplingar i tele- och internettrafik men just nu analyserar vi datorerna för att se om vi kan upptäcka vad problemet är och den analysen är ännu inte klar och vi har inget slutdatum för den. Men ingenting pekar i dag på att det skulle handla om en avlyssning”, säger Olov Carlsson, och tillägger att SVT alltid utgår från att redaktionerna kan vara avlyssnade.

Fler avsnitt
Fler videos