Gå direkt till textinnehållet

Metro-journalister kan förlora jobben

Nyhetsbyrån TT tar över hela produktionen av gratistidningen Metro. Den Metro som kommer ut efter sommaruppehållet kommer att byggas på nyhetsmaterial från TT. Vad som kommer att hända med de 40 journalister som i dag jobbar på Metro är oklart.          

Det är framför allt redaktionen i Stockholm som kommer att påverkas. Redaktionerna i Göteborg och Malmö bantades bort tidigare i år. Enligt Andreas Ohlson, VD på Metro, kommer en stor del av personalen att få sluta. Kvar blir den digitala redaktionen. Fackliga förhandlingar har inletts.

Den Metro som kommer ut i höst kommer att bygga på TTs nyhetsmaterial som inrikes, utrikes, sport och nöje. TT-materialet kompletteras med artiklar om mode, skönhet/hälsa, studier och jobb som görs av Metro, samt krönikor.

TT kommer att bygga upp en särskild produktionsenhet som ska ledas av en särskild Metroredaktör.

Annons Annons

Den TT-producerade Metro kommer att fortsätta ges ut fem dagar i veckan med tre olika editioner: Stockholm, Göteborg och Skåne.

Metro trycks i cirka 600 000 exemplar dagligen och läses av 1,2 miljoner svenskar, enligt den senaste Orvesto-mätningen, som presenterades i februari.

Målsättningen är att så mycket som möjligt av förberedelsearbetet ska vara klart till midsommar. 

Fler avsnitt
Fler videos