Gå direkt till textinnehållet

Metro firar 20 år med fika

I dag den 13 februari 2015 fyller ”världens största dagstidning” 20 år. Pontus Tengby (bilden), tillförordnad nyhetschef på Metro, berättar hur dagen firas.

Det första numret av gratistidningen Metro kom ut i Stockholm den 13 februari 1995, för 20 år sedan i dag. Nu kallar sig tidningen för ”världens största dagstidning” med 20 miljoner läsare i 124 städer i 22 länder. Papperstidningen är sedan förra året outsourcad till TT och den nuvarande Metroredaktionen jobbar i princip uteslutande mot sajten.

När Journalisten försöker nå tidningsredaktionen för att gratulera på bemärkelsedagen visar det sig att alla chefer är borta. Tillförordnad chefredaktör Kristoffer Rengfors är i Paris på möte, nyhetschefen är utanför huset, och så vidare. Till slut får vi tag på Pontus Tengby som är tillförordnad nyhetschef.

Grattis! Firar ni med att kasta ut alla cheferna?
– Haha, det kan man tro. Men nej, vi ska fira med fika i eftermiddag, och då passar vi på att fira våra trafiksiffror också. Allting pekar uppåt, säger Pontus Tengby.

Annons Annons

Men bullfika är inte det enda firandet. I veckan släpptes den nya boken om Metro: Metro – Konsten att skaffa sig fiender över hela världen, av tidigare chefredaktören Sakari Pitkänen.

– Vi hade en bokrelease i veckan där det också firades och en kickoff för två veckor sedan.

Utdrag ur boken om Metro finns att läsa på Metros sajt.

Fler avsnitt
Fler videos