Gå direkt till textinnehållet

Medier förbjuds rapportera om Erdogans son

En turkisk domstol har förbjudit flera medier, bland dem brittiska BBCs turkiska redaktion BBC Türkçe att rapportera om den italienska förundersökningen mot president Recep Tayyip Erdogans son Bilal Erdogan som är misstänkt för penningtvätt.

En domstol i Istanbul har förbjudit medier att rapportera om misstankarna som riktas mot Turkiets president Recep Tayyip Erdogans son Bilal Erdogan i Italien. The Independent, Gazeteport, BBC Türkçe och Dikens artiklar i ämnet har blockerats i Turkiet.

Domstolen menar att rapporteringen inte kan anses ligga inom gränserna för pressfriheten, yttrandefriheten och rätten till information och kritik. Domstolen anser att rapporteringen utgör en kränkning av den personliga integriteten.

Anklagelserna om penningtvätt riktades mot Bilal Erdogan i februari i år av en affärsman och motståndare till president Erdogan, Murat Hakan Uzan. Han hävdar att Bilal Erdogan smugglade in pengar till Italien i september 2015. President Erdogan har i en intervju med italienska RAI uppgett att förundersökningen gjort att relationen mellan Turkiet och Italien nu är spänd, och uppmanat italienska myndigheter att undersöka maffian och inte hans son.

Det rapporterar Bianet.

Fler avsnitt
Fler videos