Gå direkt till textinnehållet

Mattsson om intervjun med 22-åringen

I natt fick Expressen en exklusiv intervju med 22-åringen som friats för terrorbrott. Efter det skickar nu chefredaktören Thomas Mattsson en passning till alla som debatterat namnpubliceringen. ”Jag vill att ni delar med er vad jag sagt, sa (NN) till oss i natt. Tänkvärda ord för en och annan som debatterat det här fallet”, skriver han i sin blogg. 

Flera medier, däribland kvällstidningarna, DN och SVT publicerade i förra veckan namn och bild på den då terrormisstänkte 22-åriga asylsökande som senare greps. Efter att han släppts fri och anklagelserna mot 22-åringen släppts har också kritiken mot namnpubliceringen växt, bland annat från Aftonbladets Åsa Linderborg i den här krönikan.

Nu har Expressen fått en exklusiv intervju med 22-åringen som bland annat säger att ”Jag vill att ni delar med er vad jag sagt” till reportern Diamant Salihu.

I sin blogg skriver chefredaktören Thomas Mattsson om intervjun.

"Han är tydlig med att Expressen får publicera hans identitet nu trots att han inte längre är brottsmisstänkt. Jag vill att ni delar med er vad jag sagt, sa (NN) till oss i natt. Tänkvärda ord för en och annan som debatterat det här fallet, föreställer jag mig”, skriver Mattsson. 

 

Fler avsnitt
Fler videos