Gå direkt till textinnehållet

”Måns Mosesson är Årets journalist”

Adam Svanell, redaktör på Svenska Dagbladet och grundare av Magasinet Novell, vill se Måns Mosesson som Årets journalist.

Årets scoop: Att Rapport använde ett SvD-foto av Lena Andersson framför hemmet i Tensta för att illustrera problemen med kriminalitet i förorten.
Årets journalist: Måns Mosesson.
Årets flopp: Den personalpolitiska gegga av nedskärningar, nedläggningar, pengaregn över chefer och allmänt bemanningshelvete som tog sitt mest absurda uttryck i Aftonbladets hantering av reportern Nivette Dawod.
Årets flipp: Att det äntligen har börjat experimenteras med mer visuella artikelformat på svenska tidningssajter.
Årets drev: Om man, som jag, ser drev som något negativt blir det den oproportionerliga kritikstormen mot Alice Bah Kuhnke. Är det rimligt att kräva en ministers avgång bara för att denne använt lite väl många floskler?
Årets mediehändelse: Att Malik Bendjellouls död tycks ha mynnat ut i ett nytt, rimligare förhållningssätt till att skriva om självmord.
Årets citat: ”Kung Håkan. Vi som var där. Glömmer det aldrig. För det vi upplevde i natt. Var episkt. Det var rockhistoria.” Ingressen till 2014 års mest pekorala tidningstext, Frida Boisen-krönikan om Håkan Hellströms konsert på Ullevi.
 

Fler avsnitt
Fler videos