Gå direkt till textinnehållet

”Malin Ekman fortsätter bevaka Metro”

"Malin Ekman kommer även i fortsätta att bevaka Metro och Custos." Det säger Fredric Karén, SvDs chefredaktör, efter att Christen Ager-Hanssen, styrelseordförande i Metro ifrågasatt SvD-reporterns oberoende.

I en debattartikel i SvD skriver Christen Ager-Hanssen att tidningens reporter Malin Ekman har varit partisk och ensidig i sin rapportering om Custos köp av Metro och Realid. Han liknar det vid en häxjakt. Han ifrågasätter Malin Ekman oberoende eftersom hon skrivit artiklar tillsammans med Carolina Neurath om kompanjonen Mats Qviberg och HQ-kraschen.

Till Journalisten säger Fredric Karén att Malin Ekman och Carolina Neurath kommer att fortsätta bevaka Metro och Custos och att det är tidningen som bestämmer vem som bevakar ett ämne.

– Han verkar tycka att Malin Ekmans kommentar i SvD Kultur är partisk eftersom hon för sex år sedan skrev ett refererat av Carolina Neuraths bok om HQ-kraschen i Expressen. Enligt hans mening är hon därmed diskvalificerad från att skriva några artiklar om Metros nya ägare, vilket jag alltså inte håller med om, säger Fredric Karén. 

På telefon från Norge säger Christen Ager-Hanssen att SvD ”använder sin tidning till att driva kampanjer”.

– Vi kommer inte att använda Metro som ett språkrör för att föra fram våra åsikter. Vi är för goda för det, vi kommer att satsa på nyheter, säger Christen Ager-Hanssen.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos