Gå direkt till textinnehållet

Lotta Schwarz: ”Vi är jätteledsna”

SFF-bråket Utgivarskapet för Fotografisk tidskrift kommer att återföras till redaktionen. Det säger Svenska fotografers förbunds ordförande Lotta Schwarz till Journalisten. Hon är ledsen över turbulensen inom förbundet.

– Vi beslutade att dela upp ansvarig utgivarskapet för att lösa en helt annan, svårlöst situation. Den är löst nu och utgivarskapet kommer att återföras till redaktionen, säger Lotta Schwarz.

Vad vill du säga om kritiken mot att du och styrelsen tassat in på VD Catharina Ekdahls arbetsuppgifter?

– Jag har oerhört svårt för att kommentera det. Inte för att jag inte vill, utan för att vi en förhandling med henne i september om det avgångsvederlag hon begärt. Jag är bakbunden.

Annons Annons

Om det turbulenta mötet igår säger Lotta Schwarz att samma sak gällde där:

– Just den situationen vi sitter i gör att inte kan säga mycket. Det skapar utrymme för de som vill kritisera. En del av det som kom fram igår tar vi till oss, men det var ett möte med en mobbstämning med en mängd spekulationer och lögner som vi gärna hade bemött.

Hänger VDs avhopp ihop med de jävssituationer som ska ha uppstått, menar du?

– Ja, jag ser att allt är sammankopplat. Det var det som var ett bekymmer igår. Jag fick ta emot oerhört mycket stryk, men hade inte en chans att nyansera.

– Nu vill vi diskutera det här i lugn och ro, ta in kritiken och ha förhandlingen i september. Efter den kan vi komma med förhoppningsvis god information. Det är en tråkig situation, vi är jätteledsna.

Fler avsnitt
Fler videos