Gå direkt till textinnehållet

Lokalt väder räcker för TV4

Efter Uppdrag gransknings reportage om TV4 startade Myndigheten för radio och TV ett ärende kring huruvida kanalen uppfyller sändningskraven för de lokala sändningarna. Det visade sig räcka med att sända lokalt väder för att uppfylla sändningstillståndet.

Journalisten har tidigare rapporterat om bråket mellan TV4 och SVT efter UGs reportage kring sändningstillståndet och TV4. I reportaget kunde UG visa hur TV4, med VDn Casten Almqvist och förre VDn Jan Scherman besökt Konstitutionsutskottet (KU) och bedyrat hur viktiga de lokala sändningarna var för dem. Dagen efter beslutet att de fick behålla sin reklamtid lade TV4 ned sina lokala stationer.

I samband med det startade alltså Myndigheten för radio och TV ett ärende i Granskningsnämnden som skulle slå fast om det räcker med att TV4 sänder lokalt väder för att uppfylla sändningstillståndet.

Vilket man alltså gör, skriver GRN i sitt beslut:

Annons Annons

”Bestämmelsen i sändningstillståndet för TV4 HD innehåller ingen precisering vad gäller omfattning, frekvens, programtyp, antal regioner eller liknande. Villkoret anger endast att TV4 AB ska sända regionala program. I och med villkorets utformning kan nämnden inte komma till någon annan slutsats än att TV4 AB måste anses ha uppfyllt kravet på att sända regionala program genom att ha sänt lokala väderprogram till de direkt berörda regionerna i Sverige”.

Fler avsnitt
Fler videos