Gå direkt till textinnehållet

Liv Beckström går in som Arbetets chefredaktör

Liv Beckström, tidigare chefredaktör på Kommunalarbetare, har gått in som chefredaktör för Arbetet tills man hittar en efterträdare till Johanna Kronlid.

Det var förra fredagen som Johanna Kronlid efter fem år på Arbetet beslutade sig för att sluta. I en intervju i Journalisten motiverar hon beslutet med att det ”varit slitsamt att vara chefredaktör”.

Under tiden som ägarna letar efter en efterträdare kommer Liv Beckström vara chefredaktör.

– Jag kommer även att vara ansvarig utgivare. Men eftersom jag började igår är inte alla papper klara ännu, säger Liv Beckström.

Hon räknar med att som längts ha uppdraget i sex månader, den tid som det troligen kommer att ta att hitta en ny chefredaktör.

– Mitt uppdrag är att vara en trygg och närvarande chefredaktör som ser till att det dagliga arbetet fungerar på bästa möjliga sätt och lyssna på den kompetenta personalen, säger Liv Bäckström.

Hon kommer inte var inblandad i rekryteringen av den nya chefredaktören, men kan tänka sig att förmedla den kunskap hon förvärvat under den tid hon jobbat på tidningen till den nya chefredaktören.

Liv Beckström var tidigare chefredaktör på Kommunalarbetaren och var projektledare för LO Mediehus. Det jobbet är avslutat och den enda stol hon nu sitter på är den som chefredaktör för Arbetet.

 

Fotnot: Arbetet ges ut av ett aktiebolag som LO äger. I styrelsen för aktiebolaget ingår förbundsrepresentanter och ledamöter som enligt stadgarna ska tillföra journalistisk och tidningsekonomisk kompetens.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos