Gå direkt till textinnehållet

”Lika självklart som en lokal polis”

Alice Bah Kuhnke har redan lovat att hälsa på hos Mittmedia och svarar nu också på styrelseordförandens öppna brev. För kulturministern är lokal journalistik ”själva navet i den motor som driver det gemensamma samtalet”, skriver hon på DN Kulturdebatt.

Det börjar märkas i branschen att Medieutredningen presenterar sina förslag inom bara ett par månader och debatten rasar i medierna.

I veckan skrev Mittmedias styrelseordförande Jan Friedman ett öppet brev till Alice Bah Kuhnke via DN. Tidigare i dag skrev Journalisten hur den tidigare TV4-chefen Jan Scherman sågar samma brev och kallar det tiggarbrev.

Nu har kultur- och demokratiministern själv svarat på Friedmans brev.

Annons Annons

”För mig är det lika självklart att det ska finnas en lokal journalist som att det ska finns en lokal polis. Utan lokal journalistik förlorar vi själva navet i den motor som driver det gemensamma samtalet. (…) Efter många år i politisk träda har regeringen valt att göra mediepolitiken till en av våra viktigaste prioriteringar, inte minst för att skapa ett Sverige som håller ihop. Det första jag gjorde som statsråd var att ta tag i de mediepolitikska frågorna”, skriver kulturministern på DN Kulturdebatt.

På Friedmans fråga vad regeringen vill med reklamskatten svarar Kuhnke.

”Du undrar vad vi väntar på vad det gäller reklamskatten. Svaret är ingenting. Redan för ett år sedan tog regeringen beslut om att den ska avvecklas med början 2017. Det har funnits att läsa om i både budgetpropositionen och flera medier”.

Fler avsnitt
Fler videos