Gå direkt till textinnehållet

Lidingö Tidning läggs ner

Lokaltidningen Mitt i kommer fortsättningsvis bara ge ut en tidning på Lidingö. Den prenumererade Lidingö Tidning läggs ner. Kvar blir Mitt i Lidingö som delas ut gratis till alla hushåll på Lidingö.  

Lokaltidningen Mitt i:s enda prenumererade tidning, Lidingö Tidning, avvecklas efter flera år av vikande annons- och prenumerationsintäkter.

”Det är ett mycket tungt beslut att fatta då tidningen har lång tradition och oerhört engagerade med arbetare, läsare och annonsörer. Men det finns tyvärr ingen annan utväg med tanke på den förlust tidningen gör”, säger Maria Croon, VD för Lokaltidningen Mitt i, enligt ett pressmeddelande.

Två journalister jobbar på Lidingö Tidning. MBL-förhandlingar kommer att påbörjas omgående.

Annons Annons

Tidningen Mitt i Lidingö, som sedan år 2006 distribueras till alla hushåll på Lidingö, kommer fortsätta bevaka nyheter, sport och kultur både i papperstidningen på tisdagar och på sajten hela veckan.

”Vi tar med oss den goda och nära journalistiken från Lidingö Tidning för att fortsätta vara Lidingöbornas lokaltidning, men väljer nu att satsa all vår kraft på en tidning, Mitt i Lidingö i stället”, säger Anna Körnung, chefredaktör för Lokaltidningen Mitt i.

Sista numret av Lidingö Tidning kommer på midsommarafton, i anslutning till sommaruppehållet.

Fler videos
Fler avsnitt