Gå direkt till textinnehållet

Lena Tysk frias från anklagelser om ofredande

De tidigare polischefen Lena Tysk frias från alla anklagelser om att ha ofredat poliskollegan Agneta Kumlin. Beskedet innebär att Agneta Kumlin väljer att lämna polisyrket.

Det var i oktober förra året som lokalpolisområdeschefen Agneta Kumlin i norra Västmanland uttalade sig offentligt om polisbristen i hennes område och hur den förvärrades av den nya polisorganisationen. Uttalandet uppskattades inte av hennes chef Lena Tysk, som Journalisten skrivit om tidigare.

Vid en poliskonferens ska Lena Tysk, enligt uppgifter till SVT Västmanland, ha sagt till Agneta Kumlin: ”Har du pratat om det här i media är du död”.

Tilltaget ledde till att Lena Tysk åtalades för ofredande.

Annons Annons

Efter att båda parter i målet samt flera vittnen hörts beslutade Västmanlands tingsrätt på onsdagen att fria Lena Tysk från anklagelserna.

”Tysks agerande är inte så hänsynslöst att det är ett ofredande åtalet ogillas”, skriver rätten.

Agneta Kumlin är besviken över att rätten väljer att fria:

”Jag hade givetvis helst sett en fällande om. Nu hoppas jag att det blir en intern diskussion. Jag vill visa att man ska kämpa på och strida för det som är bra. Nu har jag slutgiltigt tagit beslut om att jag inte kan jobba kvar utan går i pension”, säger hon till VLT.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos