Gå direkt till textinnehållet

Lena Sundström till SVT

Sveriges Television fortsätter värva profiler till sin grävande journalistik. Nu är journalisten och författaren Lena Sundström klar som ny programledare och reporter. Hon ska bland annat göra en programserie om yttrandefriheten i världen, som sänds 2016. 

I förra veckan kunde Journalisten berätta att Ekots grävchef Fredrik Laurin går till Uppdrag granskning. Nu är också Lena Sundström, senast aktuell med sin Edward Snowden-intervju i Dagens Nyheter, klar för SVT. Hon ska arbeta som programledare och reporter vid samhällsredaktionen på SVT i Göteborg.

”Jag är otroligt glad över de uppdrag jag har haft för Dagens Nyheter under de senaste två åren, men det var omöjligt att säga nej till en sådan här möjlighet. Att få jobba med stora samhällsfrågor på lång sikt, på mitt sätt, men också som en del av en stor samhällsredaktion. Det vill jag vara med om”, säger Lena Sundström i ett pressmeddelande.  

Hon har skrivit flera böcker, bland annat Världens lyckligaste folk: en bok om Danmark som belönades med både Guldspaden och Publicistklubbens stora pris och nominerades till Augustpriset. 

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos