Gå direkt till textinnehållet

Lamm föddes i direktsändning

Tidningen ATL sände elva timmars live-TV från en skånsk bondgård under den hektiska lamningsperioden. Tre lamm föddes under sändningen.

Från klockan halv åtta på onsdagskvällen och hela natten sände ATL, Lantbrukets affärstidning, live från lammproducent Maycon Vinbergs gård i skånska Hörby. Reportrar Fredrik Thunberg använde sig av en mobilkamera kopplad till Bambuser och ett trådlöst wifi.

Sändningen började med att han vandrade runt på gården och intervjuade Maycon Vinberg under några timmar. Efter det ställdes kameran upp stationärt i ett stall under resten av natten. Scrolla man fram 1 timme och 33 minuter in i sändningen går det att se tre lamningar i snabb följd. 

– Vi ville pröva på något nytt. Det är en hektisk lammningsperiod och så många som 1 700 lamm kommer till världen under ett par veckor. Hundra lamm kan födas under en natt, säger Frida Jonson, sajtansvarig redaktör på ATL.nu.

Annons Annons

Läsarna av ATL är lantbrukare, men Frida Jonson säger att live-sändningen kan vara intressant även för andra som inte har sin näring inom lantbruket.

– Det är spännande med slow-TV och live-sändningar. Vi kommer göra fler live-sändningar, men jag vill inte i dagsläget avslöja vad vi ska göra.

ATL filmade även lamningen med flera kameror så att det går att se stallarna i 360°. Här är länken.

Fotnot: Även Jönköpings-Posten, jp.se, har tidigare i vår sänt live från lamning. Se vårt TV-inslag därifrån här.

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos