Gå direkt till textinnehållet

Laholms tidning kan återuppstå

Laholms Tidnings utgivningsbevis har sålts till en privatperson som är intresserad av att ge ut tidningen, enligt konkursförvaltaren Otto Hallgren.

– Så mycket har jag förstått att köparen tillsammans med ett antal andra personer värnar väldigt mycket om att det ska kunna finnas en tidning, säger Otto Hallgren till Journalisten.

– Vad jag förstår så finns det tankar kring att i alla fall några i personalen skulle kunna få en sysselsättning på nytt.

Köparen heter Mats Olofsson och är Laholmsbo.

Annons Annons

– Vår ambition är försöka få igång en seriös tidning igen. Riktigt hur vet vi inte än, säger han till Journalisten.

Bakom köpet står också en grupp på 15-20 personer som redan innan tidningen gick i konkurs försökte hjälpa tidningen att få fler prenumeranter.

– Vi har nu varit i kontakt med personalen för testa några idéer på dem som vi har, som de med sin yrkeskunskap fått bedöma, säger Mats Olofsson.

Personalen har varit försiktigt optimistisk och bedömt att idéerna för att driva tidningen skulle kunna fungera i praktiken.

Själva utgivarbeviset var inte någon stor kostnad, enligt Mats Olofsson. I priset ingår även ett arkiv samt prenumerationsregister.

– Nu har vi lite trådar ute för att komma vidare i den här processen veckan som kommer, säger han.

– Jag tycker att det här är en ännu större fråga än bara för Laholms Tidning. Jag är säker på att det ska kunna gå att driva en tidning, om man bara gör på rätt sätt. Om det fungerar så går det att översätta till andra orter.

– Jag tror på en lokal lokaltidning. Annars hamnar vi i ett vakuum med halvsanningar och fejkt news på Facebook och sociala medier som ingen är betjänt av.

Enligt Mats Olofsson ska Laholms Tidning vara en seriös, undersökande tidning med journalister som tar makthavare i örat och upprätthåller demokratin.

Än så länge finns det ingen tidsplan för när utgivningen kan dra igång.

Fler avsnitt
Fler videos