Gå direkt till textinnehållet

Kvällstidningarna sänder varandras partiledardebatt

I kväll direktsänder Aftonbladet TV en partiledardebatt för första gången, och på onsdag är det Expressen TV tur att samla alla riksdagspartiernas ledare. Kvällstidningarna kommer att sända varandras debattprogram.

”Vi som är i nyhetsbranschen talar ofta om så kallad ’nyhetsrätt’ och den utvidgas ibland för att samhällsviktigt innehåll ska komma fler till del. Jan Helin, Aftonbladets publisher, och jag har enats om att en partiledardebatt är ett sådant tillfälle och därför kommer vi att utsända varandras respektive debatter”, skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson på sin blogg.

Jan Helin skriver på sin blogg att han i går kväll fick ett sms från Thomas Mattsson där han föreslog att Expressen TV skulle få sända Aftonbladets partiledardebatt mot att Aftonbladet sänder Expressens partiledardebatt.

”Det var ett intressant och bra förslag. Det ligger helt i linje med hur vi tänkt kring Aftonbladet TVs partiledardebatt”, skriver Jan Helin.

Annons Annons

Jan Helin skriver att Aftonbladet har erbjudit SVT och TV4 att göra detsamma på sina sajter, men att det skulle ställa till problem för SVT eftersom Aftonbladet inte kan koda bort reklamen i sändningen.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos