Gå direkt till textinnehållet

Kulturjournalist blir nytt kulturråd i Moskva

Regeringen har i dag utsett Stefan Ingvarsson till nytt kulturråd vid Sveriges ambassad i Moskva. Han är bland annat konstnärlig ledare för festivalen Stockholm Literature och kulturjournalist. 

”Stefan Ingvarsson har en djup kunskap om svenskt och internationellt kulturliv och ett brinnande engagemang för gränsöverskridande samarbeten. Jag är väldigt glad att vi har kunnat rekrytera Stefan till denna viktiga tjänst”, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i ett presmeddelande.

Förutom sina uppdrag för litteraturfestivalen och som kulturjournalist har Ingvarsson även haft olika uppdrag som skribent, översättare och moderator.

”Det är viktigare än någonsin med ett nära och tätt kulturutbyte mellan Ryssland och Sverige. Vilka vi är och hur vår verklighet ser ut kan inte utryckas med en röst, det är mångfalden som är Sverige och det är den jag vill vara med om att förmedla. Det är med stor ödmjukhet jag tar över detta uppdrag från mina företrädare”, säger Stefan Ingvarsson.

Liknande tjänster finns för närvarande på Sveriges ambassader i Berlin, London, Moskva, Paris, Peking, Washington, vid Sveriges generalkonsulat i Istanbul samt vid Sveriges ständiga representation vid EU i Bryssel. 

Fler avsnitt
Fler videos