Gå direkt till textinnehållet

Kritiserade Edman – nu har alla slutat

Dagens Samhälles journalister Pelle Bouveng och Maria Ottosson lämnar tidningen efter en överenskommelse med arbetsgivaren. Det innebär att ingen av de tre journalister som i Journalisten öppet kritiserat Dagens Samhälles chefredaktör och VD Mats Edman är kvar på tidningen.

Som Journalisten tidigare berättat stängdes Dagens Samhälles reporter Thord Eriksson av från tidningen två dagar efter att han uttalat sig kritiskt om Mats Edmans ledarskap i Journalisten. Thord Eriksson valde att vara öppen med sin kritik sedan Journalisten berättat om allvarliga arbetsmiljöproblem på Dagens Samhälle. Åtta journalister hade krävt Mats Edmans avgång, den lokala journalistklubben hade upplösts och personalrepresentanterna i tidningens styrelse, bland andra Pelle Bouveng och Maria Ottosson, avgått.

Sedan Tord Eriksson stängts av från arbetet valde även Maria Ottosson och Pelle Bouveng att gå ut i Journalisten och kritisera avstängningen av Thord Eriksson och Mats Edmans ledarskap.

Nu lämnar både Maria Ottosson och Pelle Bouveng Dagens Samhälle.

Annons Annons

”En överenskommelse har träffats om att Pelle och Maria slutar men att bägge är arbetsbefriade under uppsägningstiden” står det i ett mejl från Dagens Samhälles personalchef, som gått ut internt.

Därmed har alla tre journalister, som öppet vågat berätta om situationen på Dagens Samhälle, lämnat tidningen.

Mats Edman vill inte ge några kommentarer till den senaste händelsen.

Tidigare har han kommenterat kritiken från Pelle Bouveng och Maria Ottosson i ett mejl till Journalisten: ”Självfallet får man kritisera mig på jobbet och i medierna. Detta har absolut inget samband med Journalistens artiklar.”

Fler videos
Fler avsnitt