Gå direkt till textinnehållet

Krimreporter mördad utanför sitt hem

Den mexikanska journalisten Francisco Pacheco Beltrán sköts ihjäl utanför sin bostad i Taxco i måndags. Beltrán rapporterade bland annat om organiserad brottslighet.

På måndagsmorgonen sköts Francisco Pacheco Beltrán, 55 år, ihjäl med två skott i nacken utanför sin bostad i Taxco, Mexiko, av en okänd förövare. Han hade just återvänt efter att ha följt sin ena dotter till busshållplatsen. Den andra dottern samt hans fru befann sig i hemmet när de hörde två skott och gick ut och fann hans livlösa kropp framför huset, uppger Committee to Protect Journalists.

Francisco Pacheco Beltrán rapporterade om lokala nyheter som korrespondent för dagstidningen Sol de Acapulco, han var redaktör för veckomagasinet Foro de Taxco och bidrog återkommande till den regionala radiostationen Capital Máxima.

Han drev också en sajt där han skrev om kriminalitet i regionen, som på senare år drabbats hårt av organiserad brottslighet och narkotikahandel. Det var i den närliggande staden Iguala som det uppmärksammade försvinnandet av 43 studenter inträffade 2014. 

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos