Gå direkt till textinnehållet

Klas Granström ny medarbetare på Journalisten

Klas Granström är ny medarbetare på Journalisten. Han jobbar i dag som pressansvarig på MTG men har erfarenhet både från Sveriges Radio, landsortstidning, kvällspress och frilansverksamhet.

Klas Granström har jobbat som pressansvarig på MTG (TV3, TV6 och TV8) sedan februari 2013. Tidigare har han frilansat under flera år, varit nöjesreporter på både Expressen och Aftonbladet samt redaktör på Norrbottens-Kuriren, där han även jobbat med webb-TV. Han har också varit reporter på bland annat Sommartoppen och samhällsprogrammet Transit på Sveriges Radio P3. Sin praktik, när han gick journalistlinjen på Ljungskile folkhögskola gjorde han som nyhetsreporter på TV4 Norrbotten.

Du lämnade journalistiken 2013. Nu går du tillbaka. Varför?
– Det har varit lärorikt, nyttigt och spännande att jobba på den andra sidan, men i mitt hjärta är jag reporter.

Varför Journalisten?
– Jag har jobbat länge och gjort allt möjligt inom journalistiken och jag har alltid varit intresserad av medier. Jag läser 8-9 tidningar om dagen och följer sociala medier. Och jag vill följa journalistikens utmaningar.

Annons Annons

– När jag jobbat på MTG har jag följt medierna från andra sidan och fått förståelse för hela medielandskapet och för journalistikens villkor i det pressade läge som råder i branschen i dag. Jag är väldigt intresserad av hur lobbying fungerar – på gott och ont. Det är nyttigt att förstå den sidan lite mer och jag tror att det skulle vara bra för journalister i gemen att sätta sig in i det.

Förutom journalistiken har Klas Granström ett stort musikintresse. Han har hållit på med musik på semiproffsnivå i 15 år och blev bland annat nominerad till en Grammis 2008 som producent i bandet The Last Days of Disco.

– Journalistiken och musiken har alltid funnits parallellt i mitt liv.

Klas Granström blev också kändis för en större allmänhet när han 1999 kom tvåa i TV-programmet Expedition Robinson.

– Det var en kul erfarenhet i min ungdom. Att se sig själv på TV gav en viss självkännedom.

Han börjar den 29 september och ersätter Håkan Lindqvist som gått i pension.

Jonatan Westin kommer att vikariera för föräldralediga Hanna Lundquist. Jonatan började som praktikant på Journalisten och har vikarierat i flera perioder. Han har även haft vikariat på Östgöta Correspondenten. I sommar jobbar han som webbredaktör på SvD Näringsliv.

Fler avsnitt
Fler videos