Gå direkt till textinnehållet

Kändis- och nöjespress populärt i läsplattan

Kändis- och nöjespress är de tidskrifter svenskar helst läser via app. Det visar en ny undersökning från den digitala magasinstjänsten Readly.

Readly har undersökt läsvanorna bland de svenskar som prenumererar på företagets app. Enligt Readly har de svenska användarna läst 14,5 miljoner utgåvor under det gångna året av de drygt 2 000 magasinstitlar som kan laddas ner.

De mest lästa titlarna i Sverige är Hänt i Veckan, Hänt Extra, Svensk Damtidning, Klick!, Leva & Bo, Extra, Expressen Söndag, Aftonbladet Söndag, Veckans NU och Hänt bild.

Män föredrar framför allt Vi Bilägare, Hänt i Veckan och Hänt Extra, medan listan för kvinnor toppas av Hänt i Veckan, Svensk Damtidning och Hänt Extra.

Knappt åtta timmar i månaden lägger en användare ner på att läsa magasin från appen. Populärast är den i åldersspannet 40 till 69 år.

”Vår användarbas är relativt jämnt fördelad mellan kvinnor och män, men kvinnorna tenderar att läsa mer än männen. Kvinnliga användare står för 59 procent av lästillfällena jämfört med 41 procent av männen”, säger Per Hellberg, VD på Readly, i ett pressmeddelande.

Fler avsnitt
Fler videos