Gå direkt till textinnehållet

Källqvist: Jag ska skriva två böcker

Nästa vecka slutar Kent Källqvist som chefredaktör på tidningen Vision. Han slutar efter fackförbundet Visions beslut att tidningen ska bli en del av kommunikationsavdelningen.

Varför slutar du som chefredaktör?

– Ägarna har beslutat att ha en helt annan inriktning på den tidningen som ska göras framöver. Tidningen blir en del av kommunikationsavdelningen, ett magasin som ska komma ut med åtta numer per år och inte jobba med nyheter som tidigare. Jag och ledningen är överens om att jag kliver av. Dessutom har jag varit här i 25 år och det är dags att göra något annat.

Tidningen låg tidigare i ett eget bolag, men nu blir redaktionen en del av kommunikationsavdelningen. Vad tycker du om det?

Annons Annons

– Det vill jag inte kommentera. Mina medarbetare är jätteduktiga så de kommer att klara av det jobbet också.

Vad ska du göra nu?

– Jag har ett uppdrag från ägarna att ge ut två böcker som bygger på artiklar som vi haft i Vision.

Susanne Blick blir tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare. Det nya magasinet kommer ut i slutet av september. Tidningen Visions webbplats försvinner och nyheter ska i framtiden publiceras på förbundets hemsida.

Visions ordförande Annika Strandhäll försvarade i en intervju i Journalisten beslutet att tidningen blir en del av kommunikationsavdelningen.

 

Fler avsnitt
Fler videos