Gå direkt till textinnehållet

Kaj Kindvall går i pension

Efter 40 år på Sveriges Radio leder Kaj Kindvall sitt sista program den 27 december. Vid årskiftet går en av Sveriges mest kända radioröster någonsin i pension.

Kaj Kindvalls sista insats som fast anställd på SR sänds i P4 klockan 18.30, lördag den 27 december. För när det sista avsnittet av Kajs Spellista klingat ut i etern är det färdigt för mannen som gjorde Tracks-listan hetast i Sverige på 1980-talet.

– Det har varit en fantastisk tid. Magin jag upplevde med popmusiken i radio när jag växte upp har också blivit ledstjärnan i programmen jag själv gjort, säger Kaj Kindvall i ett pressmedelande.

I det sista programmet medverkar lyssnare, kollegor och artister som Per Gessle, Nina Persson, E-Type och Magnus Carlson.

– Kaj Kindvall har väckt popmusikintresset hos generationer av lyssnare med sin ständiga nyfikenhet på musik. Vi är många som vuxit upp med inspelade blandband från Tio i Topp, Poporama, Discorama men kanske framförallt Tracks som behöll sin relevans i över 26 år, säger Pia Kalischer, musik- och evenemangsansvarig på Sveriges Radio.

Kaj Kindvall började på Sveriges Radio 1970 som programledare för Tio i Topp. 1974 fortsatte han med Poporama och 1984 startade han Tracks. Det allra sista Tracks sändes den 8 januari 2011 i P3, efter 26 år i etern och totalt 1051 listor. Kindvall har även lett Sommartoppen, Singel, frågesportsprogrammet Popsmart i P4.

Fler avsnitt
Fler videos