Gå direkt till textinnehållet

Julefrid på Talentum

Striden på Talentum De lokala parternas bud är tillbakadragna på Talentum. Det finns heller inget hot om uppsägningar eller outsourcing.

Striden på tidskriftsförlaget Talentum har pågått i över ett år och under de senaste veckorna har konflikten trappats upp i och med att arbetsgivaren hotat att säga upp alla journalister och outsorca verksamheten, något Journalisten berättat om.

I fredags löpte deadline ut för buden från de lokala parterna utan att någon överenskommelse kunde nås. I veckan har förhandlingarna fortsatt.

– Vi har haft förhandlingar men nu bryter vi dem för julledighet. Alla lokala avtal löper på som vanligt, inklusive upphovsrättsavtalet, säger Peter Edhäll, produktionschef på Talentum.

Annons Annons

Så det råder julefrid på Talentum nu?
– Ja, det kan man säga. Vi gör ett avbrott och tar det lugnt och vilar upp oss över jul och återupptar diskussionerna i början av nästa år.

Journalistklubbens ordförande Eddie Pröckl säger till Journalisten att klubben är beredd att fortsätta att förhandla.

– Det finns för närvarande inget bud liggande och inga hot om uppsägningar. Vi är beredda att hjälpa till och hitta lösningar och vi ser fram emot konstruktiva förhandlingar i vår, säger Eddie Pröckl.

Fler avsnitt
Fler videos