Gå direkt till textinnehållet

Journalister slutar på al-Jazira i protest

Flera anställda på TV-kanalen al-Jazira har sagt upp sig efter att Egyptens president Mohammad Mursi avsatts. De anklagar kanalen för att vara partisk och stödja Muslimska brödraskapet.

Det är osäkert hur många som sade upp sig i måndags. TV-kanalen al-Arabiya skriver att 22 slutat. Gulf News rapporterar att det rör sig om sju.

Al Jaziras korrespondent Haggag Salama sade till Gulf News att al-Jazira sprider ”lögner som vilseleder tittarna”. Reportern Karem Mahmoud säger att han lämnade TV-kanalen på grund av al-Jaziras ”partiskhet”.

Al-Jazira bekräftar att anställda lämnat kanalen, inklusive några som hade ”skiftande politiska åsikter”.

Annons Annons

Al-Jazira förnekar häftigt anklagelserna om att de skulle vara partiska och påpekar att deras journalister i Kairo utsatts för hot efter Muhammad Mursis fall. Timmarna efter att Mursi avsattes av den egyptiska armén stormade säkerhetsstyrkor al-Jaziras kontor i Kairo.

En talesman för al-Jazira sade i uttalandet att kanalen kommer att fortsätta göra sitt jobb och ” upprätthålla högsta möjliga nivå på vår journalistik och balanserat bevaka alla vinklar av händelserna i Egypten”.

Fler avsnitt
Fler videos