Gå direkt till textinnehållet

Journalister attackerade av polis i Beirut

Journalister som bevakade ockupationen av miljödepartementets byggnad i Beirut misshandlades av polis och fick utrustning beslagtagen eller förstörd. Attackerna har i några fall skett inför rullande kameror.

De senaste veckorna har flera demonstrationer ägt rum i Beirut, Libanon. Demonstranterna protesterar mot att sophämtningen i staden har kollapsat och vreden riktas framför allt mot miljödepartementet. Under tisdagens ockupation av miljödepartementet i Beirut misshandlades flera journalister av polis, såväl i som utanför byggnaden.

”Det är oacceptabelt att libanesisk polis använder våld mot journalister”, säger Alexandra El Khazen, chef för Reportrar utan gränser i Mellanöstern, i en kommentar.

Demonstrationerna i Beirut har vuxit i omfattning den senaste månaden. Under demonstrationerna den 22 och 23 augusti blev journalisten Nada Andraos från LBCI News attackerad och misshandlad av poliser inför rullande kamera. Videofilmen från överfallet som lagts upp på Youtube har fått stor spridning.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos