Gå direkt till textinnehållet

Journalisten ger ut frilansbilaga

Journalisten kommer att ge ut en bilaga om frilansar. Bilagan kommer med fyra nummer per år. Första numret är redan på gång.

Frilans Riks har tidigare gett ut nyhetsbrevet FrilansJournalisten som har producerats av några frilansjournalister på Garbo Reportage i Stockholm. Men de har valt att inte längre göra nyhetsbrevet eftersom ersättningen inte varit den de önskade.

Frilans Riks styrelse fick vid förra årets årsmöte i uppdrag att sondera om Journalisten kunde tänka sig att ge ut en bilaga. Frågan diskuterades även vid Journalistförbundets kongress förra året.

– Vi  har sett att det finns ett stort intresse för frilansfrågor, därför drar vi igång en bilaga som kommer att komma ut fyra gånger om året, med start 6 maj, säger Journalistens chefredaktör Helena Giertta.

Annons Annons

Bilagan ska ta upp frågor som är speciella för frilansar som moms, arvoden, deklaration, men även innehålla artiklar som inspirerar.

– Vi har en liten frilansbudget för bilagan, men större delen av innehållet kommer att produceras av Journalistens redaktion, säger Helena Giertta.

Frilans Riks har beslutat gå in med pengar i bilagan och det finns även andra intressenter, därmed är utgivningen garanterad för 2015.

– Det finns också en förhoppning om att andra frilansar som jobbar med fria yrken kan vara intresserade av bilagan, säger Helena Giertta.

Fler avsnitt
Fler videos