Gå direkt till textinnehållet

Journalist uppges misshandlad i häkte

Den indiske dagstidningsjournalisten Prabhat Singh har gripits misstänkt för att ha spridit ”konfrontativt material” via meddelandeplattformen WhatsApp. Enligt en släkting ska han ha misshandlats i häktet.

Prabhat Singh, reporter på dagstidningen Patrika i delstaten Chhattisgarh, greps av polis i måndags misstänkt för att ha skrivit ett obscent meddelande på Whats App. 

Meddelandet ska enligt Indian Express ha tagit ställning för ett lagförslag som innebär stärkt skydd för journalister och kallat förslagets motståndare för polischefens knähundar, i något mer färgglada ordalag. Han ska också vara misstänkt för förfalskning och olaglig fotografering, anklagelser som han förnekar att han gjort sig skyldig till.

Situationen för journalister i Chhattisgarh har förvärrats den senaste tiden. Två journalister har valt att fly från delstaten och två har suttit häktade i månader, skriver Committee to Protect Journalists (CPJ).

Brodern Vishnu Singh uppger för CPJ att Prahbat Singh misshandlats i häktet och att han fått blåmärken på bröstet och på händerna.

Fler avsnitt
Fler videos