Gå direkt till textinnehållet

Jonas Nordling: ”På gränsen till osmakligt”

Striden på Talentum Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling kommenterar nu hotet som tidskriftsförlaget Talentum riktat mot förbundet.

Som Journalisten berättade i onsdags kräver tidskriftsförlaget Talentum att Journalistförbundet drar tillbaka sitt skadeståndskrav mot företaget, annars kommer man att säga upp samtliga 40 journalister.

Skadeståndet rör brott mot MBL och mot utvecklingsavtalet när Talentum vägrade låta ta in en arbetstagarkonsult 2013, trots att både den lokala journalistklubben och Journalistförbundet centralt hävdade tolkningsföreträde. 

– Jag kan tycka att den press som man satt på den lokala klubben och på sina anställda inte bara är anmärkningsvärd utan på gränsen till osmaklig och ovärdig svensk arbetsmarknad, säger Jonas Nordling, ordförande i Journalistförbundet.

Annons Annons

Vad säger du om hotet som Talentum riktar mot förbundet, att säga upp 40 journalister om inte Journalistförbundet drar tillbaka sitt skadeståndskrav?
– Skadeståndskravet är en fråga för förhandling mellan Medieföretagen och Journalistförbundet och såvitt jag vet har Medieföretagen inte framfört något sådant krav. Därför finns det inget för mig att kommentera. Vill Talentum ta frågan till oss får de kontakta Medieföretagen. Det verkar råda begreppsförvirring hos företaget kring var frågan ligger, och det är väl i sig anmärkningsvärt.

Fler avsnitt
Fler videos