Gå direkt till textinnehållet

”Jag vill livnära mig på det jag älskar”

Daniela Melin, sommarvikarie på Värmlands Folkblad, hoppas kunna jobba vidare som journalist, ett yrke som hon älskar. Men garderar sig med att plugga statsvetenskap och pedagogik för att bli behörig lärare i samhällskunskap.

Hur du tidigare jobbat på Värmlands Folkblad?

– Jag har tidigare gjort inhopp. Nu jobbar jag sex dagar, går sedan på föräldraledighet, men kommer tillbaka och jobbar hela augusti.

Har du jobbar på andra tidningar än VF?

– Jag har jobbat för tidningen Nordsverige, en tidning som skriver om arbetsmarknad och företagande. Då jobbade jag på lokalredaktionen i Kramfors, där jag kommer ifrån. Sedan 2011 bor jag i Karlstad. Jag gick på Molkoms folkhögskola som har en journalistlinje på ett år. Många av de journalister som jobbar på Nya Wermlands Tidningen och Värmlands Folkblad har gått utbildningen som är praktiskt inriktad.

Vad är det intressantaste jobb du hittills gjort?

– Jag skrev en artikel om Kommunals nya löneavtal. Det har förekommit protester över hela landet. Jag undersökte hur det såg ut här i Värmland. Det är den typen av journalistik jag gillar.

Hur ser hösten ut?

– Under hösten koppas jag bli inringd av VF och fortsätta som timanställd på frilansbyrån Kontoret Media i Karlstad. Sedan ska jag fortsätta plugga till en examen i statsvetenskap.

Tänker du fortsätta med journalistik efter att du tagit din examen?

– Jag kan inte föreställa mig att inte åtminstone ha en fot kvar i journalistiken. Sedan är jag som många andra medveten om att jag måste göra något annat. Jag tänker bygga på med en pedagogisk utbildning så att jag bli behörig lärare i samhällskunskap på gymnasiet. Förhoppningen är att kunna livnära mig på det jag älskar.

Fler videos
Fler avsnitt