Gå direkt till textinnehållet

”Jag saknade den dagliga nyhetsjakten”

Lasse Wierup arbetade på nyhetsjätten Dagens nyheter under många år tills han kände att han ville prova något nytt. Nu återvänder han till DN.

Hur kommer det sig att du börjar på DN igen?
– Jag har provat många olika saker sedan jag slutade på DN för sex år sedan. Jag har jobbat på TV4s Kalla Fakta, arbetat med ”I lagens namn” i Sveriges Radio och startat bokförlag och skrivit böcker. Men jag saknade den dagliga nyhetsjakten.

Han tycker att DN i dag är en tidning med välförtjänt högt självförtroende, och att den har insett att om man ska överleva måste man vara nyhetsledande.

– Det är det viktigaste för mig. Jag slutade självmant och nu känns det naturligt att komma tillbaka.

Annons Annons

Lasse Wierup säger att han tycker DN är en mycket bättre tidning i dag än den var när han arbetade där tidigare.

– I dag är man bättre på att få genomslag för de egna nyheterna, man arbetar aktivt med att få in tips från allmänheten och tidningen har ett system för att ta emot information från whistleblowers. Det är en moderniserad tidning.

Du har skrivit mycket om kriminella gäng och organiserad brottslighet tidigare. Kommer du att fortsätta med det på DN?
– Att granska organiserad brottslighet är min nisch. Men det är också viktigt att titta på rättväsendet och vad samhället gör. Jag kommer att kunna arbeta självständigt. Jag har mycket erfarenhet av att granskningar. Idéer kommer från fältarbete och det kommer jag fortsätta med.

Fler avsnitt
Fler videos