Gå direkt till textinnehållet

”Jag kan tänka mig att ställa upp igen”

”Jag kan tänka mig att ställa upp igen.” Det säger Johan Hilton som tillsammans med Kristin Lundell deltar i finalen i SVTs frågeprogram På Spåret i kväll.

Ikväll är det final i På Spåret. De är fyra journalister som möts: Kristin Lundell och Johan Hilton möter Kalle Lind och Isobel Hadley-Kamptz.

Hur har det varit att tävla i På Spåret, Johan Hilton?
– Det har varit som en molande fasa i maggropen. Jag och Kristin Lundell har flera gånger förbannat oss själva för att vi ställde upp. Men å andra sidan har vi nästa oavbrutet haft roligt.

Har du lärt dig någonting?
– Ja, det har jag men glömt bort det. Det är så typiskt. Jag har så kort minne att jag inte kommer ihåg vad jag lärt mig och glömt bort. Jo, några saker lärde jag mig: Den koreanska rätten bibimbap som jag aldrig ätit och att en irländsk godsägare ligger bakom ordet bojkott.

Annons Annons

Har du upptäckt några vita fläckar i dina kunskapsbank?
– Alla vita fläckar är jag djupt medveten om: sport och stora delar av naturvetenskapen.

Kan du tänka dig att ställa upp igen?
– Absolut. Det har varit jätteroligt, det har varit som att lämna verkligheten ett tag för att åka till Göteborg och gå in i en bisarr bubbla.

Har du blivit igenkänd nu när du har deltagit i ett av de mest populära TV-programmen?
– Jag vet att På Spåret är ett extremt populärt program, men blev överraskad över att människor är så djupt engagerad på ett positivt sätt. Det har varit en och annan snäll farbror som hållit tummarna för mig på fredagarna och snälla damer som sagt att det är ett trevligt program.

Hur det nu än går i finalen i kväll, kommer ni att fira, kanske med bibimbap?
– Jag och Kristin ska gå ut i kväll så det är möjligt att vi prövar bibimbap.

Fler avsnitt
Fler videos