Gå direkt till textinnehållet

”Jag kan inte tvinga medarbetare att ställa upp på intervju”

Räddningschefen i Mora Johan Szymanski bemöter kritiken från P4 Dalarna angående att de inte vill tala med kanalens reportrar efter en granskning P4 Dalarna publicerade i förra veckan.

Journalisten har fått ta del av en mejlväxling mellan P4 Dalarnas kanalchef Päivi Hjerp och räddningschefen i Mora kommun, Johan Szymanski med anledning av räddningstjänsten inte vill prata med kanalens reportrar.

”Jag kan aldrig tvinga enskilda medarbetare att ställa upp på en intervju, utan det är upp till den enskilde. Om de avböjt att prata med en reporter så har jag den största respekt för det – särskilt efter denna vecka“ skriver Johan Szymanski i mejlet.

I fredags rapporterade Journalisten om att räddningstjänsten i Dalarna inte vill prata med journalister från P4 Dalarna efter kanalens granskning av branden på Älvdalens skjutfält i somras.

I ett mejl till Szymanski frågar Päivi Hjerp om det är han som ligger bakom att personalen inte pratar med P4 Dalarna, eller om det är ett missförstånd. På detta replikerar Zsymanski:

”Man kan inte förvänta sig att ledningspersonal har tid att svara på era frågor vid varje givet tillfälle tyvärr, utan de måste i första hand fokusera på att hantera olyckan. Det måste ni ha förståelse för. Vid större olyckor däremot avdelar vi pressbefäl, som exempelvis vid branden på Älvdalens skjutfält.”

I ett mejl till Journalisten skriver Johan Szymanski: “Vi avser fortsatt ha ett gott samarbete med P4 Dalarna.“

 

 

 

Fler videos
Fler avsnitt