Gå direkt till textinnehållet

”Jag har några bokprojekt som ligger och tickar”

Thord Eriksson slutade på Dagens Samhälle i december efter en konflikt med tidningens chefredaktör Mats Edman (som nu också slutat på tidningen).

Vad sysslar du med nuförtiden?
– Direkt efter att jag slutade på Dagens Samhälle började jag få uppvaktningar. Det jag har som en fast grej är att jag varje månad skriver i PROs tidning PROpensionären. De har inrättat en nyhetssida där jag skriver nyheter om äldreområdet. Jag har skrivit en bok om äldreomsorg och kan de frågorna väl. I övrigt så har jag börjat frilansa. Eftersom jag ingick en överenskommelse med Dagens Samhälle så innebär det att jag har en tid på mig att fundera på livet.

Saknar du Dagens Samhälle?
– Mitt mål i höstas var inte att få sparken, utan att jobba kvar på Dagens Samhälle. Det var naturligtvis vad jag ville. En del av mig sörjer detta. En annan del är ganska glad för jag har varit frilans till och från sedan 90-talet och gillar det. Sedan är ju frilansmarknaden som den är så jag tittar också på moderatorsuppdrag, som jag också sysslat med tidigare. Jag har några bokprojekt som ligger och tickar i olika stadier av fast form. Livet tuffar på.

Vad tycker om händelserna på Dagens Samhälle efter att du slutade?
– Det var helt självklart att det behövdes en förändring i ledningen. En intressant sak i sammanhanget är det relativt intensiva fabulerandet om vad som har legat till grund för det här. Det har spunnits olika teorier om politiska agendor. Väldigt fantasifullt. Jag kan inte låta bli att göra reflektionen, att när jag skrev mina artiklar om Carema så utsattes jag och tidningen för mycket kritik som var osaklig, som kom från vänster. Jag kom till en punkt där jag drog slutsatsen att det var ett sjukdomstillstånd hos den politiska vänstern. Den här historien nu, med Mats Edman, har lett till att jag nyktrat till och tagits ur den villfarelsen. Samma påhittighet finns också i andra ändan av spektrumet. Om jag bara var halvt desillusionerad tidigare, så är jag helt desillusionerad nu.

Fler avsnitt
Fler videos