Gå direkt till textinnehållet

Internationella journalister till stöd för Cumhuriyet

The Guardians tidigare chefredaktör Alan Rusbridger, den amerikanska radiojournalisten Amy Goodman och den azeriska grävaren Khadija Ismayilova skriver i dag att omvärlden måste stå upp för den turkiska dagstidningen.

62 journalister dömts sedan kuppförsöket i Turkiet för två år sedan, 192 har gripits och ytterligare 142 är efterlysta av regeringen, konstaterar debattörerna i en text i DN Kultur i dag.

De fördömer de fällande domarna mot 14 av Cumhuriyets journalister den 25 april och slår fast att anklagelserna mot dem är ”direkt relaterade till tidningens journalistiska verksamhet, och dess kritik mot Erdogans regering.”

Cumhuriyet och dess medarbetare har gång på gång visat att demokratins röst inte kommer att kunna tystas. Mot alla odds kommer tidningen att fortsätta sin orädda kamp för granskande journalistik och yttrandefrihet – och vi kommer fortsatt att stå vid deras sida, skriver de tre journalisterna, som precis som Cumhuriyet tilldelats ”det alternativa Nobelpriset” Right livelihood award.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos