Gå direkt till textinnehållet

Industriarbetare får ny tidning

Dagens Arbete återtar sitt långa namn och blir mer editionerad mot sina över 400 000 läsare från Pappers, If Metall och GS. Det är några av  nyheterna i den nya, omgjorda medlemstidningen.

När Dagens Arbete i dag har sin releasefest för nya tidningen, kommer över 200 personer. Och blandningen är ovanlig.

– Det kommer fackföreningsfolk, politiker, journalister, men också företagsledare, präster, biskopar och poeter. Det blir en salig blandning, säger chefredaktör Helle Klein.

Helle Klein tillträdde för ungefär ett år sedan och har sedan dess arbetat med omgörningen.

Annons Annons

Måste en nybliven chefredaktör göra om tidningen?
– Generellt sett inte, men i det här fallet var det ett uttalat mål. Tidningen satte sin form för sjutton år sedan. Det var dags.

Vad är nytt?
– Vi har bättre tekniska möjligheter att editionera oss.

Lite av en återgång till tre tidningar?
– Ja, på ett sätt kan man kanske säga det. Vi har en del gemensamt material, som de stora huvudjobben, bildsidorna, kultursidorna och en del annat. Men det som blir spännande är att vi kan byta mer av materialet i tidningarna. Som i det här första numret, då vi gör en genomgång av bemanningsföretagen, som växer enormt inom industrin. Granskningen är densamma i hela Dagens Arbete, men sedan kan vi göra särskilt fokus på Pappers, IF Metall och GF som endast går i de editionerna.

Är du särskilt glad över något i omgörningen?
– Ja. Jag är väldigt glad över att vi tar tillbaka hela namnet på första sidan, alltså en ny logga med Dagens Arbete.

– Vi har också gjort tidningen mer tydlig som magasin. Sen har vi i första numret ett riktigt bra avslöjande. Och mixen blir bättre med både lätt, djupt, kort, långt. På jobbet, efter jobbet – kultur och fritid också. Jag är nöjd med hela omgörningen!

Fler avsnitt
Fler videos