Gå direkt till textinnehållet

Hjörnes svar på DN-granskningen

I en uppmärksammad artikelserie i DN granskar frilansjournalisten Mattias Hagberg bland annat Göteborgs-Postens (GP) och Expressens ledarsidor. GPs huvudägare Peter Hjörne sågar nu densamma kraftigt i den egna tidningen.

I förra veckan skrev Journalisten om den artikelserie där Mattias Hagberg kommer fram till att GPs och Expressens ledarsidor glidit från ett socialliberalt ställningsstagande till att bli mer konservativa och populistiska. I en intervju med Journalisten menade Hagberg att det var tydligt att de hade antagit en slags alarmistiskt och populistisk ton ibland annat flyktingfrågan.

Nu ger GPs huvudägare Peter Hjörne sin syn på granskningen i sin egen tidning. Bland annat är han kritisk till att Hagberg kommer fram till att rekryteringen av Alice Teodorescu gav en vink om ägarnas prioriteringar, som ”enligt honom skulle vara att åstadkomma klick”, skriver Hjörne.

”Alice Teodorescu ombads att komma till GP därför att hon är en fritänkande, modig, klok och skarp liberal skribent, som just därför blivit en av Sveriges mest lästa, och uppskattade opinionsbildare”, menar Hjörne.

Annons Annons

Huvudägaren menar också att den liberalism som GP:s och Expressens ledarsidor står för är både realistisk, öppen och tolerant. Den ”kan och skall vara en god samhällskraft när världen nära och långt borta förändras snabbt och dramatiskt!”

Fler avsnitt
Fler videos