Gå direkt till textinnehållet

Henrik Torehammar till Ekot

Henrik Torehammar blir ny digital programledare och reporter på Sveriges Radios Ekoredaktion och ska utveckla poddkonceptet inför valåret 2018.

I sin nya roll kommer Henrik Torehammar att fortsätta programleda och utveckla den politiska podcasten Det politiska spelet. Han kommer tillsammans med producenter, digitalredaktörer och reportrar på Ekot att vidareutveckla poddkonceptet. Inför riksdagsvalet 2018 satsar Sveriges Radio och Ekot vidare på Det politiska spelet.

”Att få nörda ner sig i politik under ett valår är en sådan lyx. Att få göra det på Ekot, den redaktion svenska folket litar på mest är fantastiskt. Och lite läskigt. Just nu pågår det ett krig mot fakta och där spelar trovärdig nyhetsjournalistik en nyckelroll. Om jag kan vara en liten kugge i det maskineriet så kan jag dö nöjd”, säger Henrik Torehammar i en kommentar.

Henrik Torehammar kommer närmast från Aftonbladet där han är sidekick i tv-programmet Aftonbladet Morgon. 2008 startade han talkshowen Brunchrapporten i P3, han var med i den första upplagan av Musikhjälpen och utsågs till Årets rookie på Radiogalan 2009. Han har gjort ett flertal samhälsprogram i P3. Inför valet 2014 gjorde han Kvalet, en podd om politik tillsammans med Ekots Robin Olin.

Han har tidigare varit liberal ledarskribent på GT.

Fler avsnitt
Fler videos