Gå direkt till textinnehållet

Hanne Kjöller går till Expressen

Dagens Nyheters tidigare ledarskribent Hanne Kjöller blir krönikör på Expressen.

Som Journalisten tidigare har skrivit valde Hanne Kjöller i somras att lämna Dagens Nyheter efter 17 år som ledarskribent på tidningen. Hon gick då över till att bli fristående kolumnist på DN.

– Som ledarskribent är min uppgift att föra tidningens talan. Som fristående skribent är jag friare att välja ämne, ton och slutsats. Det är friare på alla sätt. Jag kan lägga upp arbetet annorlunda och gräva djupare, sade hon då till Journalisten.

Men nu står det klart att hon går över till Expressen. Hon kommer att frilansa för tidningen som krönikör, men också medverka i Expressen TV och jobba med grävande journalistik.

Annons Annons

”I Sverige finns ofta bara plats för en sanning i taget. Jag vill leta efter de andra och ställa frågan: kan det i själva verket inte vara tvärtom? Expressen är en förnämlig plattform för detta. Här får jag fria händer att vända och vrida på de samhällsfenomen jag önskar”, säger Hanne Kjöller i ett pressmeddelande.

Expressens redaktionschef Magnus Alselind är glad över rekryteringen.

”Hanne Kjöller blir en mycket viktig skribent för oss, med sin starka röst och stilistik”, säger han i pressmeddelandet.

Fler avsnitt
Fler videos