Gå direkt till textinnehållet

Hanna Stjärne ny VD för SVT

Hanna Stjärne, chefredaktör och VD för Upsala Nya Tidning, har utsetts till ny VD för Sveriges Television efter Eva Hamilton.

"Det är omvälvande tider i mediebranschen och jag ser fram emot att ta nästa steg för SVT tillsammans med personalen. Med mig in i uppdraget har jag bland annat en bred erfarenhet av programutveckling, en stark digital bakgrund och en djup kunskap om medielandskapets förändring både inom public service och på den kommersiella sidan", säger Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Hanna Stjärne har en lång bakgrund från public service, bland annat som chef för P1 och programdirektör med ansvar för allt Sveriges Radios utbud, men också som utrikeskorrespondent och inrikeschef på Ekot. Sedan snart tre år tillbaka är hon VD och chefredaktör för UNT-koncernen i Uppsala.

Hanna Stjärne tillträder inom sex månader.

Annons Annons

"Jag är mycket nöjd med att kunna presentera Hanna Stjärne som ny vd för SVT. Hon är en erfaren publicist med djup förankring i public service. Samtidigt har Hanna Stjärne, via sina år på UNT, skaffat sig värdefulla erfarenheter från övriga mediebranschen – något som kommer att vara till nytta för SVT i den förändring som mediebranschen förväntas genomgå de kommande åren", säger SVTs styrelseordförande Anna-Karin Celsing som ansvarat för rekryteringen.

Fler avsnitt
Fler videos