Gå direkt till textinnehållet

Han vann Årets groda 2014

Grattis Jan Ernheimer, reporter på VLT, som har vunnit Journalistens pris Årets groda 2014. Hur känns det att vinna?

– Äääntligen! Äntligen! Det är på tiden som VLT vinner ett journalistiskt pris. Jag känner en glädje och en stolthet. Hela redaktionen jublar här nu.

Du kommer få ett diplom hemskickat. Vad kommer du att göra med det?
– Ni kan lika gärna skicka diplomet till redaktionen. Det kommer att få hedersplatsen.

Vad var det du ville förmedla med din artikel som du nu fått pris för?
– Ja, alltså det blev ju lite tokigt men det blir ju särskilt roligt om man tar citaten ur sitt sammanhang. Om jag berättar det för dig så förstår du ju men i text så blir syftningsfel roliga och mer uppenbara. Jag vill inte bortförklara mina fel och brister, men skriver man tio artiklar per dag så kan det lätt bli fel.

Annons Annons

Varför vann just din groda?
– Anledningen till att min groda vann tror jag dels är för att det var en ganska rolig felskrivning – feltänk av typen ”hål i hu’vet” – och dels att jag, när jag blev klar över att jag var nominerad, faktiskt var stolt över att ha gjort ett fel som gavs sådan spridning. Och hanterade det hela från den humoristiska sidan. Jag lade också ut en intervju jag gjorde med mig själv på min Facebook-sida som lästes av åtskilliga och som säkert var en orsak till att många röstade på mig. För det fanns ju så många fler kvalificerade kandidater.

Satsar du på att vinna årets groda 2015 också?
– Jajamän! Det är redan februari så går man igenom de artiklar jag skrivit så finns det säkert minst tio grodor bland dem.

Årets groda 2014

 

 

 

Jan Ernheimers vinnar-groda.

Fler avsnitt
Fler videos