Gå direkt till textinnehållet

Hall Media delar ut stipendium för SDs annonspengar

Nu kan man nominera kandidater till Hall Medias stipendium som är finansierat av intäkter från Sverigedemokraternas annonsering inför valet.

I augusti beslutade Hall Media att inrätta ett årligt stipendium för att belöna lokala insatser för mångfald och integration. Stipendiet finansieras av de intäkter bolaget fick från annonser från Sverigedemokraterna inför valet.

– Man kan nominera någon eller söka själv, det är öppet för båda, säger Marie Johansson Flyckt, ansvarig utgivare för Hall Medias tidningar.

Hur kommer det sig att ni valde att använda pengarna på det här viset?

– Det är inget sakpolitiskt ställningstagande, det är viktigt att komma ihåg. Det handlar om helheten där vi tycker att det behövs en mer nyanserad bild av verkligheten än den SD ger.

Diskussionen startade redan vid den här tiden förra året då Sverigedemokraternas valfilm kom.

– Det var ju en riktig dystopi. Jag vet att media ofta faller i den gropen som bekräftar det med braskande rubriker. Vi jobbar hela tiden med att försöka nyansera bilden.

– Det ligger också i vår värderingsgrund att dela ut pengar till ett projekt som jobbar med mångfald och integration. Det känns bra att kunna stötta något som i det lilla kan bidra till ett bättre samhällsbygge.

Stipendiet kommer att delas ut i fyra år fram till nästa val, och fram till sista november går det bra att nominera. Det första stipendiet delas ut i början av 2019. Mottagaren kan vara en privatperson, en organisation eller en förening som gjort insatser för mångfald och integration i Hall Medias spridningsområde i Småland eller Västra Götaland. Summan som delas ut ligger på cirka 25 000 kronor.

Fler avsnitt
Fler videos