Gå direkt till textinnehållet

Gunilla Kindstrand blir Mittmedias kulturchef

Gunilla Kindstrand tillträder en nyinrättad tjänst som Mittmedias kulturchef. Kindstrand är i dag chefredaktör för Hälsinge-Tidningar.

Som kulturchef blir Gunilla Kindstrand ansvarig för Mittmedias kulturjournalistik i alla kanaler: 19 papperstidningar och elva sajter.

Hon kommer att tillsammans med koncernens lokala kulturredaktörer samordna resurserna. I uppdraget ingår också att utvecklar Mittmedias digitala kulturjournalistik.

Gunilla Kindstrand tillträder i månadsskiftet mars/april. Rekrytering av hennes efterträdare i Hälsingland inleds omgående.

”Det här är ett av mediebranschens mest intressanta uppdrag just nu. I lokaltidningarnas snabba omställning har kultur- och opinionsjournalistiken fått nyckelroller, Mittmedia har redan i dag en rad profilerade lokala kulturredaktörer och en mer samordnad organisation kommer att ge ännu större möjligheter till lokal och regional kulturjournalistik. Vi kommer också att kunna erbjuda ett tydligare rum för kvalificerad kritik och idédebatt,”  säger Gunilla Kindstrand i ett pressmeddelande.

Gunilla Kindstrand har bland annat arbetat på Gefle Dagblad, Arbetarbladet och som tidsskriftsredaktör. I mitten på 1990-talet värvades hon som programledare av SVT för litteraturmagasinet Röda rummet och var därefter programvärd för den nystartade Kunskapskanalens kultursatsning.

Hon har också arbetat med kvalitets- och organisationsfrågor inom kultursektorn, som producent, föreläsare och fackboksförfattare.  Gunilla Kindstrand är ordförande för Konstnärsnämndens styrelse och ledamot i Sveriges Radios styrelse.  Hon har varit chefredaktör för tidningarna i Hälsingland sedan 2012.

Fler avsnitt
Fler videos